DR NOSE.HU
dr. Makó Ádám PhD.

mobil:
+36 30 625 3919
e-mail:
dr.nose@drnose.hu
Elérhetőségek:
A rádiofrekvenciás kezelésről általában:
Szeretné, ha többet nem horkolna? Mindezt fájdalommentesen? - DRNOSE a megoldás!
    Az Egyesült Államokban kifejlesztett eljárás során speciálisan erre a célra kifejlesztett rádiófrekvenciás generátort és egyszer használatos kéziműszereket használunk (OLYMPUS CelonLab ENT). A generátor által előállított nagyfrekvenciás elektromos energiát egy szigetelt elektródát tartalmazó kézidarab segítségével juttatunk a nyálkahártya alatti lágyrészekbe, ahol a szövetek kb. 80 °C-os hőmérsékletre melegednek. Ennek következtében irányított sejtfalkárosodás, hegesedés és térfogatcsökkenés (zsugorodás) jön létre.
Orrkagylózsugorítás: A megnagyobbodott orrkagyló orrlégzési nehezítettséget, horkolást okozhat. Ilyet tapasztalunk rendszeres orrcsepphasználóknál, pollen allergiásoknál, idősebb embereknél. Az orrkagylók radiofrekvenciás berendezéssel történő megkisebbítésekor - helyi érzéstelenítést követően - speciálisan kialakított műszerrel a nyálkahártya alatti szöveteket zsugorítjuk, hogy a nyálkahártyafelszínen működő tisztítómechanizmus ne sérüljön.

Nyelvgyökzsugorítás: A megnagyobbodott nyelvgyök, nyelvgyöki mandulák megkisebbítésére szolgáló eljárás. Helyi érzéstelenítés után a predilekciós helyekre bevezetett elektródával a nyálkahártya alatti szövetek hegesedésével érhető el a zsugorodás.

Lágyszájpadzsugorítás: A megnagyobbodott, laza lágyszájpad és a megnagyobbodott nyelvcsap megkisebbítése nagyfrekvenciás elektromos energia segítségével. A nyálkahártya alatti lágyrészekben hegesedést hozunk létre, a lágyrész feszesebbé válik, megkisebbedik. Felszíni és helyi érzéstelenítést kővetően a predilekciós helyekre bevezetett elektróda segítségével érhető el a szövetek zsugorodása.

Lágyszájpadplasztika: A garat radiofrekvenciás berendezéssel történő tágítása abban az esetben, ha a lágyszájpad zsugorítása nem eredményezne javulást. Ennek során a lágyszájpadon radiofrekvenciás vágóval bemetszéseket ejtünk és a nyelvcsapot eltávolítjuk.

Beavatkozás utáni teendők: Különösebb teendő a beavatkozás után nincs, a beteg munkaképes marad. Néhány napig kerülni kell bizonyos ételek, erős, csípős fűszerek fogyasztását.

A kezelés előnye: Gyakorlatilag fájdalommentes, vértelen, rővid ideig tartó beavatkozás, amely ambuláns körülmények között elvégezhető és a páciens munkaképes marad, betegállományt nem igényel.

Kockázat és haszon: Az eljárás abszolút kockázatmentességét egyetlen orvos sem garantálhatja, azonban a lehető legnagyobb körültekintéssel kivitelezett beavatkozás nem jelent nagyobb kockázatot, mint egy egyszerű fogászati kezelés. A radiofrekvenciás berendezéssel végrehajtott kezelések sikerét bizonyítja, hogy a legtöbb esetben pácienseink gyógyultan és elégedetten távoztak rendelőnkből.
Kezelési lehetőségek:
Szabaduljon meg a horkolástól gyorsan, kényelmesen, fájdalom nélkül!
    Általánosságban elmondható, hogy a radiofrekvenciás beavatkozások ambulanter kőrülmények között végezhetőek, helyi érzéstelenítésben körülbelül 15-20 percet vesznek igénybe és a kezelés során vérzés nem alakul ki. A beavatkozás eredménye részben azonnal, de legkésőbb a hegesedés befejeződése után tapasztalható, így a horkolás fokozatosan szűnik meg.
A radiofrekvenciás kezelés a hagyományos beavatkozásokkal összehasonlítva lényegesen kisebb mértékű roncsolást okoz, ezáltal gyorsabb a regenerálódás és beavatkozás után gyakorlatilag nincs fájdalom.
Az alábbi kérdőív kitöltésével Ön tájékozódhat arról, hogy a horkolás milyen mértékű és szükséges-e az orvosi beavatkozás.

Amennyiben a végeredmény eléri vagy meghaladja az 5 pontot, javasoljuk keresse fel orvosát, mert valószínűleg segítségre van szüksége!
Válassza ki azt az értéket, amit Ön a legmegfelelőbbnek tart:
Horkolásom kihat a partnerkapcsolatomra                    0 1 2 3
Horkolásomtól a partnerem ideges vagy fáradt               0 1 2 3
Horkolásom miatt külön szobában alszunk                    0 1 2 3
Horkolásom zavaróan hangos                                 0 1 2 3
Horkolásom mások számára is zavaró (szálloda, vendégség)  0 1 2 3
0 - soha
1 - ritkán (egyszer egy héten)
2 - gyakran (két-három alkalommal egy héten)
3 - szinte mindig (hetente négy vagy annál több alkalommal)
DrNose fájdalommentes horkolás megszüntetés, rádiófrekvenciás beavatkozás, mandulaműtét, szakszerűen, gyorsan